Complimenten dragen bij aan werkplezier

15-12-2022

Iedereen vindt een schouderklopje en wat bemoedigende woorden op zijn tijd prettig. Helaas onderschatten leidinggevenden vaak de kracht van een complimentje en dat is een gemiste kans. Van een compliment krijgen werknemers namelijk positieve energie en erkenning voor hun prestaties. Gelukkig is het geven van complimenten wel aan te leren.

Blijk van waardering

Leidinggevenden doen er goed aan om werknemers complimenten te geven. En dan niet alleen tijdens het jaarlijkse functioneringsgesprek. Een moment van extra waardering, bijvoorbeeld tijdens het wekelijkse overleg, werkt namelijk motiverend. Door regelmatig complimenten te geven, is er blijk van waardering voor resultaten en kwaliteiten. Complimenten moeten er niet alleen zijn voor behaalde successen, maar ook voor het dagelijkse werk.. Een goed compliment is feitelijk geformuleerd, positief, persoonlijk en gebaseerd op voorbeelden en in de ik-vorm.

Focus meer op de sterke punten

Gebrek aan waardering is één van de grootste oorzaken van uitval door ziekte en verloop van werknemers. Erkenning en positieve waardering zorgen juist voor meer werkplezier. De onderlinge verhoudingen tussen werknemers verbeteren en leiden tot meer collegialiteit. Een fijne werksfeer verbetert de kwaliteit van het werk en zorgt voor rust binnen een organisatie. Gedrag dat beloond wordt, wordt ook herhaald. Geprezen successen motiveren werknemers tot betere werkprestaties. Een leidinggevende die positief is tegen zijn werknemers, krijgt dan ook meer gedaan dan iemand die alleen maar kritiek heeft.