Werkdruk aanpakken bij de bron

24-08-2023

Werkdruk is een groot probleem. Enerzijds zijn er taken, verantwoordelijkheden en planningen. Anderzijds is het werk vaak zó te regelen dat de capaciteiten van werknemers optimaal benut worden. Bij een hoge werkdruk zijn deze twee in disbalans. Soms is een individuele aanpak de beste manier om weer evenwicht te vinden tussen werk en welzijn.

Sociale vaardigheden

Werkdruk kan leiden tot stress, burn-outklachten, verminderde productiviteit en zelfs een lagere kwaliteit van leven. Een andere organisatie van de werkprocessen biedt soms helaas geen oplossing. In dat geval kan het helpen om de focus te leggen op ‘het kunnen’ van de werknemer. Denk bijvoorbeeld aan sociale vaardigheden of sociale zelfredzaamheid. Dit zijn de vaardigheden van een werknemer om goed met zichzelf, collega’s, klanten en andere relaties om te gaan.

Nee is ook een optie

Zelfs een goede leidinggevende heeft niet altijd zicht op álle werkdrukaspecten of individuele problemen. Zo kan de leidinggevende in de verleiding komen om de spoedklussen vooral neer te leggen bij bepaalde mensen, zoals degenen die hier goed in zijn. Dat geeft bij hen echter het risico van overbelasting en het ontneemt anderen de kans te leren. Een tweede valkuil is informeel overleg. De leidinggevende loopt naar een werknemer toe en vraagt hem de volgende dag zus of zo te doen; de werknemer, druk bezig, zegt toe en bedenkt pas later dat z’n agenda de volgende dag eigenlijk al vol zit.

Individuele kwaliteiten

Cursussen bieden een uitkomst, zowel voor leidinggevenden als werknemers. De werknemer kan individueel naar een (vaak eendaagse) externe training gaan. Het aanbod hierin is enorm. Of een werknemer nu een betere ochtendroutine wil ontwikkelen, zijn verwachtingen wil verduidelijken, beter wil leren plannen, wil ontspannen of assertiever wil zijn, er is voor ieder wat wils. Onderschat het belang van deze trainingen niet. Zo leert een cursus ‘Nee zeggen’ de werknemer zijn prioriteiten scherper te formuleren en daar gemotiveerd aan vast te houden. Dat geeft de werknemer meer ruimte voor zijn echte werk, plus meer tijd en meer rust in het hoofd.

Leerprogramma

Of een training succes heeft, wordt ook bepaald door de werkomgeving waarin de werknemer zijn nieuwe vaardigheden moet toepassen. Het leerprogramma moet daarom de behoeften van de organisatie combineren met een check of de trainingen passen bij de bedrijfscultuur en werkwijzen.