Zomer is het seizoen van zon, zee en bijscholing

08-08-2019

De zomer is voor veel werknemers een rustigere periode en daarom het uitgelezen moment om hun kennis bij te spijkeren. Het aanbieden van cursussen, opleidingen of trainingen is ook meteen een goede manier om werknemers aan de organisatie te binden.

Meer persoonlijke aandacht

Er zijn genoeg opleidingsinstellingen met zogenoemde summerschools: interessante cursussen of workshops die werknemers in het zomerseizoen kunnen volgen. Vaak zijn de inschrijfkosten ook lager, omdat er doorgaans minder vraag is van werknemers voor het volgen van een opleiding in de zomer. Dat heeft ook weer als voordeel dat de groepen kleiner zijn en werknemers meer persoonlijke aandacht krijgen.

Bezetting moet het toelaten

Ook tijdens de zomer is het belangrijk dat de werkgever duidelijke afspraken maakt over de kosten en de planning. Het kan zijn dat de bezetting lager is vanwege vakantie en dat het daarom lastig wordt als een werknemer meerdere dagen afwezig is vanwege een cursus. Om misverstanden te voorkomen, kan de werkgever een studieovereenkomst sluiten met daarin de afspraken over wanneer de werknemer een zomercursus kan volgen en wie voor de kosten opdraait.