Zelfvertrouwen kweken als opleiding in het slop raakt

28-06-2018

Soms verloopt een opleidings- of coachingstraject stroef en verliest de werknemer daardoor zijn zelfvertrouwen. Zonde als hij daardoor stopt met het traject, want hij heeft al tijd en energie geïnvesteerd in zijn ontwikkeling. Door zelfvertrouwen te veinzen kan de werknemer weer momentum krijgen en alsnog succesvol zijn ontwikkelingstraject afronden.

Geloof laten groeien

Er is geen simpele truc die ervoor zorgt dat een werknemer de volgende dag over meer zelfvertrouwen beschikt. In feite is het een persoonlijke vaardigheid die moet groeien, maar zeker te leren is. Uitstraling speelt hierin een belangrijke rol en daar komt bluf om de hoek kijken. Door te doen alsof je blaakt van het zelfvertrouwen, overtuig je de ander makkelijker van je kunnen. Doet een werknemer dit, dan groeit zijn eigen geloof in zijn kennis en kunde en daarmee zijn zelfvertrouwen. Het werkt ook andersom: zou hij zich juist onzeker en aarzelend opstellen, dan zal zijn zelfvertrouwen wegzakken.

Bluf helpt ook voor andere competenties

Doen alsof is ook een effectieve manier om aan de slag te gaan met andere competenties. De werknemer kan door middel van een rollenspel op de werkvloer uitstralen dat hij bijvoorbeeld bevlogen is en positief is ingesteld met als resultaat dat hij na verloop van tijd meer arbeidsvreugde voelt. Dus heeft een werknemer moeite met de stof, dan helpt het als de werkgever positief blijft en hem stimuleert zich goed te voelen over het volgen van de opleiding en de kennis die de werknemer al heeft opgedaan. Na verloop van tijd voelt de werknemer zich zekerder en heeft hij meer vertrouwen in een goede afloop.