Jonge werknemer vindt persoonlijke ontwikkeling topprioriteit

05-04-2018

Persoonlijke ontwikkeling staat hoog op het prioriteitenlijstje van millennials. Zij vinden het bovendien belangrijk dat hun leidinggevende betrokken is en hen ondersteunt bij het behalen van ontwikkelingsdoelen. Dit is een conclusie van dr. Stephan Corporaal, associate lector HRM & Smart Industry aan het expertisecentrum TechYourFuture, die onderzoek deed naar factoren die jongeren belangrijk vinden in een baan.

Bijdragen aan duurzame inzetbaarheid

Uit het onderzoek bleek dat de jonge werknemers het belangrijk vinden zich te blijven ontwikkelen. Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling vinden ze zelfs belangrijker dan flexibel werken. Sterker nog, duidelijkheid over werktijden gaat boven de werken waar en wanneer je maar wilt. Om jonge werknemers te binden, kan het dus helpen als organisaties benadrukken de mogelijkheid hebben zich te richten op hun professionele ontwikkeling. Een bijkomend voordeel is dat een organisatie bijdraagt aan de duurzame inzetbaarheid van werknemers.

Persoonlijke ontwikkeling bevorderen

Een goed opleidingsbeleid draagt bij aan de duurzame inzetbaarheid van jonge, maar ook oudere, werknemers. Dit geldt ook voor het toekennen van een persoonlijk keuzebudget. Dit is een deel van het loon dat werknemers specifiek aan hun ontwikkeling kunnen besteden. Werknemers bepalen zelf of zij dit willen inzetten voor een arbeidsmarktscan, loopbaanadvies, opleiding voor carrièreswitch, traject voor erkenning van verworven competenties, tijdelijk kortere werkweek of sabbatical.