Met plezier naar het werk gaan helpt

23-03-2023

Werkplezier is goed voor de duurzame inzetbaarheid van werknemers. Het zorgt namelijk voor tevreden werknemers, een betere productiviteit en minder ziekteverzuim. Bij routinematig of saai werk kan dat iets lastiger zijn. Een integrale aanpak kan daarbij helpen.

Positieve kijk

Als eerste is het natuurlijk belangrijk dat werknemers veilig kunnen werken en geen last hebben van werkdruk en andere psychosociale arbeidsbelasting (PSA). Naast deze gezonde en veilige arbeidsomstandigheden is voor werkplezier meer nodig. Hiervoor is vereist dat een werknemer positief aankijkt tegen zijn werk. Een werkgever kan dit bereiken door ‘playful work design’ of ‘job crafting’.

Playful work design

Het gebruik van playful work design kan een werknemer met eentonig werk helpen om het werkplezier terug te krijgen. Dit is mogelijk door speelse elementen in hun werk aan te brengen. Playful work design kent twee toepassingen: het toevoegen van een spel- of wedstrijdelement. Iemand met routinematig werk kan bijvoorbeeld elke week een andere aanhef voor e-mails verzinnen, een verrassende vraag bedenken voor elke vergadering, of met zichzelf afspreken een x aantal e-mails per uur af te handelen.

Job crafting

Een andere methode om het werkplezier te vergroten is job crafting. Deze methode is meestal gericht op kleine (inhoudelijke) aanpassingen van het werk. Werknemers leren om anders naar hun werk te kijken, zonder dat daarbij het werk zelf verandert. Belangrijk hierbij is het gebruik van fantasie. Uiteraard hangt de toepassing af van de mate van autonomie die de werknemer heeft. Om jobcrafting te stimuleren kunnen werkgevers workshops of e-trainingen aanbieden en de werknemer voldoende ruimte geven om dit uit te proberen.