Een warm onthaal op afstand

03-09-2020

Omdat veel mensen door de coronamaatregelen (nog steeds) thuiswerken, zal het u niet altijd lukken om een nieuwe werknemer op de ‘echte’ werkplek in te werken. Met de volgende tips kunt u het inwerkproces op afstand toch goed laten verlopen.

Thuiswerken in proeftijd

Een nieuwe werknemer vormt zich in de eerste twee of drie maanden van het dienstverband een beeld van de organisatie. Vaak valt dan ook het besluit of hij er zich op zijn plek voelt of niet. Uiteraard is dit nu anders. Werknemers die sinds het uitbreken van de coronacrisis nieuw in de organisatie zijn gekomen, hebben hun collega’s en leidinggevende vooral via een beeldscherm leren kennen. Waarschijnlijk is de nieuwe werknemer amper op zijn werkplek geweest. Dat hoeft op zich geen struikelblok te zijn om hem toch het gevoel te geven welkom te zijn.

Tijd en ruimte voor persoonlijk contact

Persoonlijke aandacht blijft natuurlijk belangrijk. Die persoonlijke aandacht kunnen u en de leidinggevende geven in telefoongesprekken, tijdens een videovergadering of door toch eens op kantoor af te spreken en gepaste afstand te houden. Uw organisatie kan daarnaast haar waardering voor de thuiswerkende werknemers laten blijken door hen een bos bloemen, een gezonde snack of een persoonlijke kaart te sturen. Hiervan worden werknemers productiever en blijven ze loyaal aan uw organisatie.