De beste communicatiekanalen voor uw doelgroep

03-09-2020

U kunt op verschillende manieren sollicitanten werven. Een vorm die de laatste jaren steeds meer aan populariteit wint is de vacaturevideo. Hiermee presenteert u de functie én uw organisatie met passende beelden en een goed verhaal. Dat zal werkzoekenden meer prikkelen dan een lange, saaie wervingstekst vol opleidingseisen en arbeidsvoorwaarden.

Een publiciteitskanaal kiezen

Uiteraard is de inhoud en de vormgeving van de vacaturevideo van groot belang, maar hoe zorgt u voor een groot bereik? Om te beginnen moet u onderzoeken welke communicatiekanalen het meest door uw doelgroep gebruikt worden. Als u op zoek bent naar een senior consultant in de financiële hoek, is de plaatsing van een tekstuele advertentie in Het Financieele Dagblad een goede zet. Voor veel andere doelgroepen zijn gedrukte media niet het meest geschikte publiciteitskanaal. Een video via kanalen als YouTube, Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram kan dan een veel efficiënter middel zijn. Maar dan moet u ook goed monitoren welke kanalen daadwerkelijk de beste kandidaten opleveren.

Zorg dat uw video vindbaar is

Als u een video via een online communicatiekanaal wilt delen of verspreiden, moet deze  goed vindbaar zijn. Dit vraagt van u wat uitzoekwerk. Misschien kunt u uw doelgroep vinden op:

  • algemene of niche-vacaturesites;
  • de webpagina’s van werving- en selectiebureaus;
  • de webpagina van de branche waarin uw organisatie werkzaam is.

Ook daar wilt u opduiken met een link, zodat voor uw organisatie interessante kandidaten de vacature meteen kunnen bekijken, én erop kunnen reageren. Zorg ook ervoor dat de video van dusdanige kwaliteit en grootte is, zodat hij relatief snel op een mobiel apparaat is weer te geven.