Trek jonge nieuwe werknemers aan met een vacaturevideo

20-08-2020

Drie op de vijf internetters geeft de voorkeur aan video boven tekst. Is uw organisatie op zoek naar nieuwe werknemers, dan kan een vacaturevideo bieden. Vooral jongere kandidaten maken veel gebruik van online media bij het oriënteren op een nieuwe job. Wat moet de video vertellen? Volg deze simpele stappen.

Kort en bondig

In een vacaturevideo laat u kort en bondig zien waar uw organisatie voor staat. Ook kunt u sollicitanten een indruk geven van hoe het is om bij uw organisatie te werken, wat voor soort bedrijfscultuur er heerst en wie de potentiële collega’s zijn. Houd bij het maken van het filmpje steeds voor ogen dat het bedoeld is om mensen te prikkelen om bij uw organisatie te komen werken. Enkele tips voor de inhoud van een succesvolle vacatureclip:

  • Laat een werknemer zich in de video rechtstreeks tot de kandidaat richten. Hij kan de sollicitant rondleiden door de organisatie en hem kennis laten maken met toekomstige collega’s door korte gesprekjes en bezoekjes aan verschillende afdelingen. Gebruik daarbij geen acteurs; daar prikken mensen meestal snel doorheen.
  • Houd alle informatie kort en bondig, formuleer in heldere taal en bij voorkeur met relatief korte zinnen.
  • Een beetje humor geeft over het algemeen een positief gevoel en voorspelt voor de potentiële kandidaat een ontspannen werkomgeving.
  • Wees eerlijk over uw organisatie en voorkom verkooppraatjes.

Belangrijke aandachtpunten bij vormgeving

Qua vormgeving zijn er ook enkele belangrijke aspecten om op te letten. Het kan een goed idee zijn om van uw vacaturevideo een korte en een lange versie te maken. Vooral de jongere kandidaten die u aanspreekt via sociale media willen in een korte pitch zien wat uw boodschap is. De lange versie kunt u op de bedrijfssite plaatsen, bijvoorbeeld onder een tab genaamd ‘Werken bij’. Andere handige tips voor de vormgeving zijn:

  • Bedenk een boeiend begin met een paar pakkende scènes of uitspraken, zodat u meteen de aandacht heeft.
  • Een relatief hoog tempo in het verhaal met snel wisselende beelden is voor een jongere doelgroep aantrekkelijk.
  • Beperk de totale lengte van de video tot hooguit enkele minuten. Dit kan natuurlijk variëren door wat u wilt vertellen en de doelgroep die u wilt bereiken.
  • Voeg eventueel ondertiteling toe, want velen kijken de video op hun smartphone zonder geluid of in een situatie waar het geluid niet goed hoorbaar is.
  • Zorg voor een link of verwijzing in het filmpje, zodat een enthousiast geworden kandidaat direct kan reageren of zelfs meteen online een sollicitatie kan insturen.