Wie draait op voor schade aan de bedrijfslaptop?

30-04-2020

Veel werknemers werken op dit moment thuis op de laptop van de zaak. Ook thuis zit een ongeluk in een klein hoekje; een kop koffie is zo gemorst. Wie betaalt de kosten als er schade aan de laptop ontstaat: uw organisatie of de werknemer?

Nalatigheid van werknemer bewijzen

Als er iets gebeurt met de laptop op een werkplek op kantoor, is de werkgever hiervoor aansprakelijk. Uw organisatie draait dus op voor de kosten en laat de laptop in kwestie repareren of vervangen. Met de huidige toename van het aantal thuiswerkers in Nederland kan het vaker voorkomen dat apparatuur van de zaak, zoals laptops maar ook smartphones, bij de werknemer thuis beschadigd raakt. In dat geval is uw organisatie nog steeds aansprakelijk, maar er zijn wel grenzen. Als de werknemer opzettelijk handelt, nalatig is of als er sprake is van bewuste roekeloosheid, kunt u proberen de werknemer aansprakelijk te stellen. Uw organisatie moet dit wel kunnen bewijzen.

Schade aan eigen computer

Een werknemer kan natuurlijk ook op zijn eigen computer vanuit huis werken. Wat als deze beschadigd raakt? Vaak blijft de werkgever dan verantwoordelijk, omdat het apparaat voor werk wordt gebruikt. Toch wordt de kwestie al snel ingewikkeld. Wat als de werknemer de mogelijkheid heeft om een bedrijfslaptop te gebruiken, maar er zelf voor kiest om zijn eigen laptop te gebruiken? Dan zal de werknemer eerder zelf opdraaien voor de kosten. Het kan ook uitmaken of de schade is opgelopen onder werktijd of in privétijd. Het is dus zowel voor uw organisatie als de werknemer belangrijk om heldere afspraken te maken over het gebruik van zakelijke apparatuur.