Ook loon doorbetalen bij corona-quarantaine

05-03-2020

Het coronavirus heeft Nederland bereikt en het aantal besmetting neemt alsmaar toe. Ook uw organisatie moet zich dus wapenen tegen COVID-19. Als werkgever is uw organisatie verplicht om voor een veilige werkplek te zorgen. Dit kan betekenen dat het personeel vanuit huis moet werken, want dat verkleint de kans dat werknemers elkaar besmetten. Maar het kan ook zijn dat een werknemer vanwege het coronavirus in quarantaine moet. Wie draait er dan voor de kosten op?

Thuis of in vakantieland in quarantaine

Een werknemer die ziek gemeld is en in quarantaine moet blijven, heeft gewoon recht op doorbetaling van het loon. Ook een werknemer die nog geen symptomen vertoont, maar wel verplicht in quarantaine moet, heeft recht op loondoorbetaling. Dit geldt voor een werknemer die met een besmette patiƫnt in contact is geweest, maar ook voor een werknemer die in zijn vakantieland in quarantaine moet blijven. Deze quarantaineperiode gaat niet van zijn vakantiedagen af, tenzij uw organisatie kan bewijzen dat dit in de risicosfeer van de werknemer ligt. Dit is wel lastig te bewijzen. Volg de laatste ontwikkelingen over het coronavirus op rivm.nl/coronavirus/covid-19.

Calamiteitenverlof bij sluiting scholen

Stel dat scholen beslissen om tijdelijk te sluiten vanwege besmettingsgevaar. Het kan dan even duren voordat een werknemer opvang heeft gevonden voor zijn kind(eren). Deze werknemer kan dan eventueel recht hebben op calamiteiten- en ander kort verzuimverlof. Ook in dit geval moet uw organisatie het loon doorbetalen tijdens het verlof. Het verlof duurt zo kort mogelijk, uiterlijk totdat de werknemer opvang geregeld heeft. Heeft de werknemer langer verlof nodig, dan kan hij in overleg met zijn leidinggevende vakantiedagen of onbetaald verlof opnemen.