Jobcoach helpt werknemer naar de volgende stap in zijn werk

16-05-2019

Met een jobcoach krijgt de werknemer directe steun om zijn werk goed te doen. Dit is vooral zinvol om het moment dat een werknemer nieuw werk krijgt en daarbij extra begeleiding kan gebruiken. Dat ontlast de werkgever, die bovendien hiervoor niet alle kosten zelf hoeft te dragen.

Taken van een jobcoach

Een jobcoach heeft specifieke kennis en vaardigheden voor bijvoorbeeld het begeleiden en ondersteunen van werknemers met een arbeidsbeperking. Een jobcoach helpt ook bij het signaleren van knelpunten op het gebied van kennis en vaardigheden, maar ook in de persoonlijke sfeer. UWV dekt vaak (deels) de kosten als de werkgever een jobcoach inschakelt. De coach kan vervolgens:

  • helpen bij inwerken;
  • begeleiding geven op de werkvloer;
  • aanwezig zijn bij voorbesprekingen.


Intern of extern

Zodra de werknemer het werk zelfstandig uit kan voeren, heeft de jobcoach zijn taak volbracht. Bij vragen of onduidelijkheden daarna is de jobcoach in principe beschikbaar om het een en ander toe te lichten. De werkgever kan zorgen voor een interne jobcoach, zoals een werknemer die hiervoor een speciale training heeft gevolgd, of een externe jobcoach inschakelen via een jobcoachorganisatie.