Op een laagdrempelige manier digitale vaardigheden trainen

18-04-2019

Niet elke werknemer kan de digitalisering van het werk bijbenen. Er zijn gelukkig mogelijkheden voor werknemers om deze vaardigheden te verbeteren. Daar hoeft een organisatie niet diep voor in de buidel te tasten.

Via een portal

Voor het trainen van basisvaardigheden is er het programma ‘Klik & Tik’ en voor het omgaan met social media is er ‘Klik & Tik. Samen op ’t web’. De programma’s zijn te vinden op oefenen.nl. Deze portal is een startpunt voor werknemers die interactief willen oefenen met informatie opzoeken op het web, formulieren invullen, e-mailen en het gebruik van bijvoorbeeld Instagram en LinkedIn.

Licentie afsluiten

Organisaties die met een groep werknemers met dit programma aan de slag willen, moeten een licentie afsluiten. Daarmee kan de werkgever materialen klaarzetten en heeft hij toegang tot extra ondersteunend materiaal. De kosten van de licentie hangen af van de grootte van de organisatie. Gaat een werknemer zelfstandig aan de slag met het programma – bijvoorbeeld vanuit huis – dan is het gebruik wel gratis.