Nieuw keurmerk voor traineeships

22-02-2019

Werknemers die een traineeship doorlopen, zijn interessanter voor hun werkgever. De trainees worden gezien als toptalenten die gedurende een traject van één tot twee jaar veel hebben geleerd om dat talent verder te ontwikkelen. Een nieuw keurmerk moet ervoor zorgen dat de term ‘trainee’ zijn waarde behoudt.

Niveau trainee

HR-managers die trainees willen inhuren, komen soms van een koude kermis thuis. De inhoud van een traineeship, dat het niveau van de trainee mede bepaalt, kunnen tussen werkgevers onderling flink verschillen. Een startersfunctie met begeleiding en aangevuld met trainingen is een heel ander type traineeship dan een uitgebreid ontwikkeltraject uitgevoerd door een onafhankelijk bureau. Om het kaf van het koren te scheiden, reikt Cedeo sinds kort het keurmerk Trainees uit.

Onderzoek naar klanttevredenheid

Om te bepalen of een traineeship in aanmerking komt voor het keurmerk, toetst Cedeo de klanttevredenheid onder opdrachtgevers van de betreffende aanbieder en kijkt naar de kwaliteit, continuïteit en klantgerichtheid van de organisatie. ORMIT ontving als eerste organisatie het Cedeo-keurmerk Trainee.