Prettige werkomgeving zorgt voor productieve en betrokken werknemers

21-09-2018

Werknemers die zich goed voelen op de werkvloer zijn vaker productief en creatief. Reden genoeg om ervoor te zorgen dat werknemers gelukkig zijn op werk. Er zijn vijf factoren die daaraan bijdragen.

Van inrichting tot klimaat

Volgens Heleen Mes en Gea Peper, die schrijven over employee experience, zijn er een aantal factoren die bijdragen aan een prettige werkplek, een plek waar werknemers tot bloei kunnen komen:

  • De inrichting speelt een belangrijke rol. Die moet in lijn zijn met de waarden van het bedrijf. Geen grijs interieur dus voor een creatief bedrijf. Het maakt werknemers trots als de organisatie investeert in een specifieke inrichting.
  • Het binnenklimaat is net zo belangrijk als de inrichting. Frisse lucht is voor veel werknemers, naast persoonlijk contact, een belangrijke eis aan de werkplek. Werknemers willen ook aan het einde van de dag in een goed geventileerde ruimte zitten.
  • De omgeving speelt ook een grote rol in het geluk op de werkvloer: uitzicht op de natuur of kunnen wandelen door het groen heeft een positief effect op de gemoedstoestand van werknemers.
  • Werknemers vergaderen wekelijks al gauw enkele uren vergaderd. De vergaderruimte moet daarom prettig zijn om in te zitten en op de juiste manier zijn ingericht. Een ronde of ovale tafel zorgt bijvoorbeeld voor een beter overleg, omdat iedereen elkaar kan zien.
  • Werknemers waarderen flexibiliteit enorm; het draagt bij aan hun geluk. Als ze zelf kunnen kiezen waar en wanneer ze werken, zorgt dat voor een hogere productiviteit en tevredenheid. Flexwerken is gelukkig in steeds meer organisaties geaccepteerd.
  • Hoewel flexwerken steeds normaler is, houden werknemers behoefte aan onderling contact. Een werkplek die informele gesprekken bevordert, draagt dan ook bij aan het werkgeluk. Dat kan een koffiebar, waar collega‚Äôs elkaar tegen kunnen komen. Ook met grote groepen lunchen leidt tot beter contact.